חגורת בטיחות בנסיעה יכולה להציל את חייך!

עבור רבים נתפסת חגורת הבטיחות ברכב כאביזר בסיסי שבלעדיו לא נוסעים ובמקרים רבים יכולה להיות ההבדל שבין חיים למוות. למרות זאת אנחנו עדים מדי שנה לכך שנוסעים רבים עדיין לא חוגרים בנסיעה, מסכנים את עצמם ואת יתר הנוסעים ברכב.
     חגורת בטיחות בנסיעה יכולה להציל את חייך!

במשטרת יבנה פועלים ומבצעים אכיפה, גלויה וסמויה, ע"י כלל הכוחות הפועלים בשטח, כדרך שגרה, זאת לצד אכיפת עבירות תנועה שונות, בהן סטייה מנתיב, שימוש בטלפון נייד, אי מתן זכות קדימה ועוד.

המפרים את החובה לחגור חגורת בטיחות מסתכנים בקנסות בסך 250 ₪- 1,000 ₪ ואף רישום נקודות במשרד הרישוי. רישום נקודות נעשה באופן אוטומטי על ידי משרד הרישוי, ויש בו כדי להוביל לסנקציות קשות, הכוללות קורסי נהיגה, מבחני רישוי חדשים, ואף שלילות לתקופות ארוכות.

ראש העיר, צבי גוב-ארי, אמר כי "נושא הבטיחות בדרכים הינו ערך מוביל המלווה את כלל העשייה העירונית. לצד הפעילות החינוכית וההסברתית וקידום תכניות תחבורה ותשתיות דרכים ישנה חובה של הנהגים והנוסעים ברכב לשתף פעולה, לנהוג בזהירות ולחגור חגורת בטיחות בכל נסיעה. נמשיך להשקיע בשיפור התשתיות, בהדרכה ובהסברה במטרה לצמצם את מספר הנפגעים מתאונות הדרכים בעיר ובכלל".

בעיריית יבנה מחדדים את ההנחיות וקוראים לתושבי העיר הנוהגים ברכב להקפיד על חגירת חגורת בטיחות של כל היושבים ברכב, שהיא הפעולה המשמעותית ביותר שניתן לנקוט כדי להגן על עצמכם בנסיעה. בעירייה מציינים כי חגירת חגורה מורידה את הסיכוי להיהרג בתאונה ב-45% ואת הסיכוי לפציעה חמורה ב-50%, מקטינה פי 30 את הסיכוי להיזרק מהרכב בעת תאונה. יותר מ-75% מהנהגים והנוסעים הנזרקים מהרכב במקרה של תאונה - נהרגים. לפי מחקרים שנערכו בנושא, בתאונות המתרחשות בנסיבות ותנאים דומים, שימוש נכון במושבי בטיחות ובחגורות בטיחות מפחית את הסיכוי להיפגע בתאונת דרכים. מנתוני הלמ"ס עולה כי בשנת 2020 נהרגו 25 בני אדם שלא חגרו חגורת בטיחות/לא השתמשו באמצעי בטיחות. בסך הכל בחמש השנים האחרונות נפגעו למעלה מ-2,500 בני אדם שלא חגרו חגורת בטיחות/לא השתמשו באמצעי בטיחות, מהם 149 נהרגו.

לפניכם כללי בטיחות בדרכים- חגורות בטיחות לבוגרים:

שימוש בחגורות בטיחות: בכל נסיעה, מתחילתה ועד סופה, על כל יושבי הרכב להיות חגורים בחגורת בטיחות. לא נוסעים לפני שכולם חגורים – גם מאחור ולא מסיעים יותר נוסעים ממספר חגורות הבטיחות ברכב. הנהג ברכב אחראי לוודא שהילדים חגורים כהלכה.

חגירה נכונה: בעת חגירת חגורת הבטיחות משתמשים תמיד הן בחגורת המותן והן בחגורת החזה, גם במושב האמצעי של הרכב.
 
מיקום החגורה: החגורה האלכסונית תמוקם במרכז הכתף, וחגורת האגן תמוקם במקביל לאגן הירכיים (ולא על הבטן). אין להניח את חגורת הכתף מתחת לבית השחי. יש לחגור את חגורת המותן על עצמות האגן. חוגרים את חגורת החזה כך שהיא נחה על עצם הבריח והחזה. חגורת החזה צריכה לעבור במרכז בית החזה.

מתאימים את החגורה כדי שתמוקם כראוי על הגוף: ברוב הרכבים ניתן להתאים את גובה חגורת החזה כדי שתמוקם כראוי על הגוף. חגורה רפויה עלולה לגרום חבלה בבטן ובצלעות בעת תאונה.

נשים בהריון: במהלך היריון יש לוודא כי חוגרים את חגורת המותן על עצמות האגן. לא חוגרים את חגורת המותן לרוחב הבטן בעת היריון.
 
(8/6/22) 

עיריית יבנה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אליה. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת dorit@yavne.muni.il
ראשי מפת אתר פנייה למנהל האתר יוטיוב עקבו אחרינו באפליקציה
הצהרת נגישות
The Butterfly Button